Fitnessbuumia toisesta näkökulmasta katsovan entisen himotreenaajan mietteitä ja erilaisia ruokavinkkejä. Ajoittain käsittelyssä myös muu urheilu.

keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Pianan Riku - YouTuben mörkö

What's up guys? Good fuckin' morning! Today we're gonna blast our fuckin arms! Let's do this fuckin' shit goddamit! Right, babe?

Vastaavilla huudahduksilla on bodypersoona Rich Pianalla tapana aloittaa Bigger by the day -videonsa. Mutta mikä mies tämä YouTuben kautta tunnetuksi tullut mies onkaan? Hän ei ole koskaan kuulunut mystiseen IFBB Pro -veljeskuntaan saati, että hän olisi kilpaillut Arnold Classicissa, Mr. Olympiasta puhumattakaan. Vähänkin YouTuben fitness- ja bodausaiheisia videoita seuranneet ovat hyvin suurella todennäköisyydellä törmänneet tähän heppuun. Pianan äiti oli kehonrakentaja, jonka takia Riku tutustui salipiireihin jo lapsena. Omien sanojensa mukaan hän aloitti bodaamisen niin varhain kuin 11-vuotiaana ja 18-vuotiaana hän siirtyi voiman pimeälle puolelle, aloittaen lisäravinteita vahvempien aineiden käytön. Hänen kilpailumeriittinsä eivät siis ole kovinkaan kummalliset, mutta tästä huolimatta hänestä on tullut yksi tämän hetken tunnetuimpia hahmoja bodausmaailmassa.


Maailman rehellisin bodari?


Pianan Rikun suosio perustunee pitkälti siihen, että hän on puhunut avoimesti siitä, mistä ammattilaiskehonrakentajat vaikenevat tyystin - steroideista, kasvuhormonista insuliinista ja muista lääkekaapin tuotteista. Piana on myös myöntänyt kokeilleensa syntholia, eli surullisenkuuluisaa lihasksiin työnnettävää öljyä, jota jotkut käyttävät isompien lihasten toivossa, mutta yleensä tehden itsestään täysin friikin näköisiä ilmestyksiä. Piana ei ole onneksi ihan Gregg Valentinon kaltainen kummajainen, mutta mielestäni mistään esteettisestä fysiikasta ei hänen kohdallaan voi puhua (mikäli siitä voidaan ylipäätään puhua bodauksen kohdalla). Koska Piana on kertonut avoimesti kuuritteluistaan ja yrittänyt parhaansa mukaan valistaa muita käyttämiensä aineiden sivuvaikutuksista, on hän monen mielestä bodausmaailman rehellisin tyyppi. Lisäksi hän on puhunut suoraan lisäravinnebisneksestä ja kehottanut aloittelevia salihemmoja keskittymään oikean ruuan syömiseen. Tämä siitä huolimatta, että hän on ollut Mutant-nimisen firman mannekiinana ja tuonut markkinoille omaa nimeään kantavan lisäravinnesarjansa.

Mutta onko Piana silti jättänyt jotain kertomatta? Minua enemmän asioihin perehtyneet väittävät, että Pianan lihakset eivät ole vain steroideilla ja kasvuhormoneilla luodut, vaan hän on tunkenut kroppaansa ties mitä täyteaineita. Ja jos katsoo tarkkaan Pianan kasvoja, voi helposti uskoa, että ukko on käynyt plastiikkakirurgin veitsen alla.  Sen verran pärstävärkki on muuttunut kolmen vuoden takaiseen verrattuna. Äänikin on muuttunut vuosien varrella melkoiseksi testokorinaksi ja puhe suorastaan vilisee piip-sanoja. Tällä hetkellä 45-vuotias Riku ei näytä, eikä itse asiassa kuulosta missään nimessä terveeltä ja hyvinvoivalta, mikä on ihan ymmärrettävää hänen kuuritteluhistoriallaan. Kenties hänen olisi syytä hankkia O'Hearnin Miken ankanmunia ikääntymisen vaikutuksia vastaan. Tähän mennessä Riku on yrittänyt pysyä nuorekkaana käyttämällä ghettolippiksiä, värjäämällä hiuksiaan, erivärisillä piilolinsseillä, kaikenlaisilla lävistyksillä ja bling bling -korvakoruilla.

Riku Pianan lisäravinnebrändi on nimeltään "Rich Piana's 5 %". Tuo viisi prosenttia kuvaa hänen elämänfilosofiaasa, jonka mukaan vain viisi prosenttia ihmisistä on valmiita tekemään kaikkensa menestyäkseen valitsemallaan tiellä (Whatever it takes). Piana on koonnut ympärilleen päästä varpaisiin asti tatuoituja muskelimörköjä, joita voimme kutsua leikkisästi 5-prosenttijengiksi. Piana ja hänen henkivartiokaartinsa käyvät jatkuvasti fitnessmessuilla edustamassa tuotteitaan, ja on vain ajan kysymys, milloin me härmäläiset pääsemme tapaamaan tuota treenaamisen ja terveellisten elämäntapojen lähettilästä. Pianan treenit ovat sellaisia, että meidän karjalanpaistilla ja pottumuusilla toimivien pulliasten tuskin kannattaa niitä sellaisenaan kopioida, ja tämän hän sanoo itsekin. Mutta jos jollain on ylimääräistä aikaa, kokeilkaa ihmeessä Pianan kahdeksan tunnin käsitreeniä.

Pianan Riku penkkaa. Huomatkaa duckface, josta Tuksukin olisi kateellinen.Pianan elämäntyyli vaikuttaa olevan jännä sekoitus paha poika -meininkiä runsaine tatuointeineen ja luksuselämää, johon kuuluu hienot asunnot ja autot. Pikkurahasta Rikulla ei liene puutetta, sillä käsittääkseni hän on tehnyt melkoisen tilin kiinteistöbisneksellä. Rahaa toki pitää ollakin, jos ajelee Maseratilla, Bentleyllä jne. Jos autoon tulee vika, ei Piana tuhlaa aikaa viemällä autoa korjaamolle - hän ostaa samantien upouuden kiesin. Pianan kämppä on myös viimeisen päälle sisustettu ja varustettu. Pianan omien sanojen mukaan hänellä on ase lähes joka huoneessa mahdollisten ei-toivottujen vieraiden varalta. Kaiken kruunaa Pianan islantilaissyntyinen Sara-vaimo, joka on  parikymmentä vuotta Rikua nuorempi. Sara Pianan tissit ovat sellaiset kannut, että niillä saisi ehdottomasti VIP-paikan loppuelämäksi legendaarisesta espoolaisesta Kannunkulma-baarista. Vaikka toisten suurta päivää ei ole kohteliasta arvostella, on minun pakko sanoa, että Rikun ja Saran häät olivat melkoinen huonon maun näytös. Haluaisitko itse mennä naimisiin hihattomassa liivin ja pikkutakin välimuodossa tatuoitujen gorillojen kantaessa sinua nuorikkosi luokse? Mitään kotinhengetärtä Piana ei ole selvästikään ottanut vaimokseen, sillä hänelle tuodaan jatkuvasti isoissa laatikoissa valmisaterioita, jotka sisältävät ns. bodyruokaa. Toivoa sopii, että Richillä on avioehto, sillä muuten eron sattuessa Rich Pianasta tulee Poor Piana, kuten YouTuben kommenttiosioissa on irvailtu. Kannattaa muuten panna merkille, että Piana hakee jatkuvasti pikaruokaa yöllisten salireissujensa jälkeen. Ja vähänkin Pianan juttuja seuranneet tietänevät, että hän syö joka ilta purkin Ben & Jerry's -jäätelöä ennen nukkumaanmenoa. Näillä perustein Piana voisi kuulua Eat Fat Stay Fit -tiimiin!

Joidenkin mielestä Piana on ihailtava tyyppi siksi, että hän tekee mitä haluaa, eikä välitä muiden mielipiteistä. Minusta Pianan videot ovat ajoittain hyvää viihdettä, mutta muuten pidän häntä melko koomisena hahmona, jolla on selvästi pakkomielle olla mahdollisimman iso ja friikin näköinen keinolla millä hyvänsä (ai niin, whatever it takes). Jonkun mielestä on ehkä hienoa, että Piana tekee kaikkensa ollakseen iso, vaikka sitten terveytensä riskeeraten. Itse pidän Pianaa ihailevia jopa kahjompina kuin Pianaa itseään. Jokainen tekee luonnollisesti omat valintansa ja Pianan Riku on selvästi valinnut tiensä - Love It, Kill It.


Huom! Eat Fat Stay Fitin FB-sivut löydät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti