Fitnessbuumia toisesta näkökulmasta katsovan entisen himotreenaajan mietteitä ja erilaisia ruokavinkkejä. Ajoittain käsittelyssä myös muu urheilu.

perjantai 29. huhtikuuta 2016

Testissä Nocco BCAA-juoma

Olen pahasti myöhässä tämän testin suhteen, sillä fitnessmimmien hehkuttamat Nocco BCAA -juomat tulivat Suomen markkinoille viime vuonna. Meni kuitenkin näin pitkään, että sain aikaiseksi ostaa kyseistä elämän eliksiiriä ihan testimielessä.  Pakkohan tuota oli kokeilla, kun fitnessjumalatar Oona Tolppanenkin suosittelee Noccoa. Nocco (No Carbs Company) on ruotsalainen firma, mutta lafkan sivujen mukaan kaikki Nocco-tuotteet valmistetaan Itävallassa. Hyvä näin, sillä itävaltalaisvoimin  on Euroopan kansoille järjestetty aikaisemminkin reipashenkistä tekemistä. Minulla ei ollut juomaa kohden sen kummempia ennakko-odotuksia. Mietin lähinnä, olisiko se esim. Muumi-limun makuista ja saisiko siitä minkäänlaisia pärinöitä. Tölkeissä mainitaan tuotteiden olevan sokerittomia, johon suhtauduin heti alusta pelonsekaisin tuntein - sokerittomat tuotteet kun ovat yleensä aika laimean makuisia tai sitten niissä on kummallinnen sivumaku. Juomat ovat myös hiilarittomia, ja lisäksi tärkeimpänä fitnessvalttina ne sisältävät haaraketjuisia BCAA-aminohappoja, jotka käsittääkseni auttavat palautumaan paremmin ja vaikuttavat positiivisesti lihasten kasvuun. Tuoteseloste on aika pitkä ja lisäaineitakin on, joten paleodiettaajille ja muille säilöntäainekammoisille tuote ei sovi. Fitnessuskottavuudelle juoman litkiminen on kuitenkin Instagram-kuvista päätellen pelkästään hyväksi.

Ostin juomaa kahtena eri päivänä: ensimmäisellä kerralla vetäsin tuskaisen ja nöyryyttävän vääntötreenin jälkeen tölkillisen punaisten marjojen makuista juomaa ja toisen kerran ennen vääntötreenejä mansikka-raparperin makua jäljittelevää juomaa. Punaiset marjat -maku sisältää180 mg:n edestä kofeiinia, kun taas mansikka-raparperi on kofeiiniton. Itse en juo lainkaan kahvia, energiajuomia enkä kovin usein teetäkään, joten kofeiinia saan tavallisesti hyvin vähän. Tästä huolimatta en huomannut minkäänlaisia tykytyksiä tai muita epätavallisia tuntemuksia juotuani tölkin Noccon punaiset marjat -juomaa. Fiiliskään ei sanottavasti kohentunut tuota litkittyäni, joten vitutukseen suosittelen muita juomia. Treeniä ennen nautittu juoma ei myöskään vaikuttanut huomattavasti treenin sujumiseen.

Tärkein juttu, eli maku oli aika kova pettymys. Punaiset marjat -litku ei ollut läheskään mummon marjamehun makuista, vaan se oli mielestäni kovin valju, ellei jopa mitäänsanomaton. Mansikka-raparperi oli hieman enemmän mieleeni, mutta ei kuitenkaan mikään makunautinto. Molemmissa juomissa maku oli teollisen keinotekoinen. Ehkä ripaus sokeria saisi juoman maistumaan huomattavasti paremmalta, mutta koska sokeri on monille "terveellisten elämäntapojen suosijoille" kaiken pahan alku ja juuri, ei sitä tietenkään voida laittaa fitnessväelle suunnattuun juomaan. Sille, joka ei välttele hiilareita ainakaan treenin jälkeen, suosittelen Nocco BCAA:ta enemmän perinteistä Gainomaxia. Ehkä siinä ei ole haaraketjuisia aminohappoja, mutta maku on paljon parempi. Okei, ehkä on hieman huono verrata virvoitusjuomaa ja maitopohjaista juomaa toisiinsa, mutta valitsen silti Nocco BCAA:n sijaan Gainomaxin.Sitten pisteet Nocco BCAA:lle:

Fitnessuskottavuus 6/5
Maku 2/5
Pärinät 1/5
Vaikutukset fiilikseen 1/5
Kokonaisuus: 2/5
Tölkistä saa lisäksi 15 sentin pantin!

Ei siis kovin kaksiset pisteet fitnessuskottavuutta lukuun ottamatta. Voin litkiä juomaa jatkossakin, jos minulle sitä tarjotaan, mutta rahani laitan mieluummin perinteiseen Coca-Colaan tai Jaffaan. Jos haluatte tietää, mitä aito fitnessbloggaaja kirjoittaa juomasta, katso täältä.

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/14880467/?claim=c2drmuqerad">Seuraa blogiani Bloglovinin avulla</a>

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti