Fitnessbuumia toisesta näkökulmasta katsovan entisen himotreenaajan mietteitä ja erilaisia ruokavinkkejä. Ajoittain käsittelyssä myös muu urheilu.

sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Instagramin täydelliset fitnesspariskunnat

Edellisestä postauksestani on vierähtänyt tovi, joten näin rantakuntoon valmistavan treenikauden alkaessa hiljalleen käsillä ajattelin aktivoitua tämän blogin päivittämisen suhteen. Kirjoittajan omat treenit ovat olleet lähinnä salilla juttelemista ja jonkinlaista nimellistä kuntoilua, mutta onneksi ruoka on maistunut. Tällä kertaa jaarittelen niitä näitä sosiaalisessa mediassa ja erityisesti Instagramissa fitnesshenkisiä parisuhteitaan esitteleviä ihmisiä.

Aitoa onnea vai kulissia?

 

Tämä kirjoitus voisi koskea monilta osin koskea muitakin kuin ahkerasti salilla treenaavia ja tuloksiaan somessa esitteleviä pariskuntia, sillä hyvin moni nuori tai nuorehko ihminen osoittaa nykyään eri tavoin, kuinka hyvin elämässä pyyhkii. Eikä siinä mitään, hienoahan se on, jos ihmisillä menee näinä aikoina hyvin. Sekin on oikein hienoa, että ihmiset löytävät rinnalleen toisen sopivan yksilön, jonka kanssa elämä on astetta mukavampaa. Kyse on kuitenkin siitä, esittävätkö tietyt pariskunnat elämänsä olevan jotain sellaista, mitä se ei välttämättä oikeasti ole. Täydelliset fitnesspariskunnat eivät ainoastaan jaa elämässään kuntosaliharrastusta ja ns. terveellisiä elämäntapoja, vaan somepostauksista päätellen he matkustelevat jatkuvasti luksuskohteisiin, koti on aina viimeisen päälle kunnossa, integroitu jääkaappi on täynnä parasta mahdollista sisäfilettä ja autokin on keskimääräistä hienompi. Nämä pariskunnat ovat tietenkin myös ulkonäöltään todellisia unelmapareja. Oma lukunsa ovat naisen kaverit, jotka ylistävät pariskunnan elämän ihanuutta kaikin mahdollisin tavoin ja kuorruttavat siirappista sanomaansa kymmenillä hymiöillä.

Fitnesspariskunnilta tulee yhteisiä treenipostauksia, kuvia käsi kädessä tehdyistä lisäravinnetilauksista ja toki kuntokuviakin, joissa mies on kireä kuin viulunkieli ja naisen persen ja tissit saavat kuolan valumaan yhden sun toisen miehen suusta. Näitä kuvia maustetaan sitten ihanilla hashtageilla, kuiten #swolemate ja #fitcouple. Jos pariskunnalla on lapsia, on heidänkin elämänsä täydellistä mahtavine harrastuksineen jne. Täydellistä elämäänsä esittelevien ihmisten kuvia katsellessa kannattaa kuitenkin muistaa, että heilläkin on omat haasteensa ja murheensa: kuvitelkaapa sitä paskan hajua, joka leijuu fitnesspariskunnan kämpässä runsaan heraproteiinin käytön seurauksena! Nämä pariskunnat eivät ota koskaan kuvia todellisesta arjestaan, johon kuuluvat mm. treenivaatteiden jatkuva peseminen, loputtomat kauppareissut ja dieetillä nälästä johtuva jatkuva tiuskiminen.

Yleisesti ottaen jatkuva onnen esittäminen herättää ainakin minun kyynisessä mielessä vain epäilyksen siitä, onko kaikki todella niin loistavasti kuin somepäivitykset antavat ymmärtää. Täydellisten fitnesspariskuntien kuvista heijastuu välillä hyvin kova suorittaminen -on oltava kovassa kunnossa, kumppanin tulee olla parasta a-luokkaa ja työnkin pitäisi olla mielellään keskimääräistä paremmin palkattua. Jos ihminen oikeasti nauttii tuollaisesta elämäntyylistä, ei siinä ole mielestäni mitään väärää. Mutta jos "täydellisen elämän" esitteleminen johtuu vaikkapa omasta epävarmuudesta tai tarpeesta pitää yllä epämääräisiä kulisseja tai vastahakoisuudesta myöntää asioiden todellinen laita, ollaan hankalalla tiellä. Varmasti yksi sun toinen tietää pariskuntia, joilla asiat eivät ole ihan yhtä auvoisesti kuin he antavat somessa ymmärtää, oli sitten kyseessä fitnesspariskunta tai ei.

Fitcouple - somen ideaalipariskunta


Kuvassa blogin kirjoittaja esittelemässä täydellistä fitnesskissaansa, joka on aina samassa kunnossa kuin kuvassa. #loveofmylife <3
  
Siinä missä muutama vuosikymmen sitten ideaalina oli pariskunta, jossa mies hankkii elannon ja nainen hoitaa kotia, on nyt somen maailmassa kärjistetysti sanottuna ihanteena ahkerasti treenaava ja hyviä tuloksia saavuttava pariskunta. On ihan ymmärrettävää, että fitnessorientoituneet ihmiset pariutuvat keskenään samanlaisesta elämäntyylistä johtuen, mutta tarvitseeko tuon elämäntyylin olla tavoitteena jokaiselle? Vastaukseni on ei, enkä usko kovinkaan monen jaksavan pidemmän päälle hc-fitnesshössötystä.

Tiettyjen ihmisten vähän väliä jakavat #fitcouple-kuvat antavat allekirjoittaneelle sen mielikuvan, että kuvan jakavalla on tarve esitellä "saalistaan". Tämä on ehkä yleisempää nuoremman polven somettajilla, mutta ei tuo ole tuntematon juttu nelikymppisillekään. Ymmärrettävästi monelle voi olla vaikeaa olla esittelemättä koko maailmalle uutta kumppaniaan, joka on ulkoisesti täysosuma - miettikää vaikka naista, joka onnistuisi saamaan kumppanikseen kaltaiseni spartalaisen soturin reinkarnaation. Pakkohan hänen olisi esitellä täysosumaansa niin Facebookissa, Instagramissa kuin Snapchatissakin.

Fitnessbuumin takia salitreeni on ollut muutaman vuoden pinnalla ja moni haluaa päästä tietynlaiseen kuntoon. Monista on varmasti hienoa treenata yhdessä kultamussukan kanssa ja syödä illalla yhdessä kanaa, riisiä ja ylikeitettyä parsakaalia. On luonnollisesti helpompaa elämää ihmisen kanssa, jolla on samanlaiset harrastukset ja intohimot kuin täysin erilaisen ihmistyypin. Mutta tarviiko yhteisistä salitreeneistä ja proteiinipatukkatilauksista tehdä niin kamalan erikoista juttuja somessa? Arvoisat lukijat, tuleeko teille äkkiseltään mieleen kovinkaan montaa kuvaa, joissa hashtageina olisi vaikka #nordicwalkingcouple, #joggingcouple, #bowlingcouple, #footballcouple tai #huntingcouple? Varmasti näitäkin on, mutta huomattavasti vähemmän kuin fitcoupleksi itseään nimittäviä. Siinä ei ole mitään vikaa, että pareilla on yhteistä tekemistä, mutta rajansa kaikella hehkutuksella.

3 kommenttia:

 1. Kiitti tästä blogista. Antaa voimaa. Netissä törmää kokoajan älyttömimpiin fitness-touhuihin, mä löysin tänne kun tunsin kuvotusta tästä https://scandinaviangeishaschool.com/ - joku uber-ihmisfitnesskoulutus...

  VastaaPoista
 2. Niin siis sustako sitten ois kivempi katsella kuvia vessanpöntön kevätkuurauksesta ja lasten paskavaipoista? Ei some ole päiväkirja ja aika harva haluaa nähdä kuvia arjen paskaduunista,,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähinnä peräänkuulutan ihmisiä ajattelemaan, onko se fitness- tai mikä tahansa muu niin pramealta näyttävä elämä oikeasti ihan sitä.

   Poista